Dit is bericht NKSV 2018: vanaf 31 maart – 3 juni. in forum Wedstrijdnieuws in E-Lijn.


Om dit bericht te bezoeken, gebruik URL:
http://www.e-lijn.nl/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=25;t=000219

Geplaatst door Marga van Woensel-Blom (Reg. nr. 2511) op :
 
Ook dit voorjaar wordt er weer een NKSV (Nederlands Kampioenschap Schermvliegen Vlakland) gehouden. Op http://knvvl.nl/afdelingen/schermvliegen/wedstrijden/nksv/ is meer uitleg te vinden over het wedstrijdconcept dat uitermate geschikt is voor een eerlijke competitie aan de lier. Ook voor piloten die een keer aan wedstrijdvliegen willen “ruiken” is dit een leuke kennismaking met de wedstrijdsport. Het reglement is binnenkort op de hiervoor genoemde website van de KNVvL te vinden.

Opgave:
- Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar de wedstrijdcommissaris Marga van Woensel: wc.schermvliegen@knvvl.nl . Daarbij moet je melden of je gebruik wilt maken van de whatsapp service (en dus ook je mobiele nummer melden).
- Daarnaast moet je bij de eerste keer uploaden van een vlucht op XContest de optie “NKSV 2018” aanklikken. Mocht dit niet goed gaan, stuur dan een mail naar mij (wedstijdcommissaris) dan kan ik het rechtzetten.

De wedstrijd:
- Er wordt gestreden in 3 klasses: standaard (t/m EN-B), open(rest) en dames (alle types)
- Er zijn 22 wedstrijddagen welke zijn opgenomen op de website van de KNVvl (zie hierboven). De eerste wedstrijddag is 31 maart.
- Er worden in totaal 24 piloten, verdeeld over de hiervoor genoemde categorieën, uitgenodigd voor de finaledag die onder voorbehoud plaatsvindt op 2 juni met als uitwijk 3 juni. Plaats nog vast te stellen.
- De beste 4 taken uit de voorrondes worden opgeteld bij twee maal de score van de finaletaak.
- Winnaars worden bepaald tijdens de finaledag: je moet dus aanwezig zijn om te kunnen winnen.
- Tijdens de finale wordt er hoogstwaarschijnlijk getraplierd. Hiervoor dient de finalist over een traprelease te beschikken.

Geldigheid van een taak is als volgt:
- Minimaal 1 piloot moet de taak hebben uitgevlogen of 2 piloten 80% of 3 piloten 70% of 4 piloten 60% of 5 piloten 50% van de afstand van de taak moeten hebben gevlogen.
- Nieuw in 2018 : Er moet op minstens twee verschillende locaties in de entrycilinder gevlogen zijn om een geldige taak te krijgen.
Deze regel dient ervoor om het bepalen van de mogelijkheid van een taak in het hele land minder bij de wedstrijdcommissie te leggen en meer de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers te maken.

Let op, nieuw: bij het vaststellen van een taak wordt een rekensom gebruikt die rekening houdt met de wind, de verwachtte thermieksterkte en verwachtte thermiekhoogte. Afgelopen jaren werd ook nog gekeken naar mogelijke onweersvoorspellingen en andere weersfactoren die ervoor zorgen dat het mogelijk niet in het hele land of niet de hele dag vliegbaar is. Om dit objectiever vast te stellen dan voorgaande jaren is gekozen voor de regel dat de taak vanaf twee locaties in de entrycilinder moet zijn gevlogen. Het betekent dus dat er op onwaarschijnlijke dagen toch een taak wordt uitgeschreven kan worden omdat het volgens de wind- en thermiek-voorspelling wel kan.
Een bijkomend effect is (hopelijk) minder stress bij de opstellers van de taak.
 
Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.5.0