Dit is bericht Dutch Paragliding Cup in forum Wedstrijdnieuws in E-Lijn.


Om dit bericht te bezoeken, gebruik URL:
http://www.e-lijn.nl/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=25;t=000213

Geplaatst door Marga van Woensel-Blom (Reg. nr. 2511) op :
 
Vanuit de KNVvL introduceren we een nieuwe wedstrijd die speciaal is bedoeld om beginnende wedstrijdpiloten de mogelijkheid te bieden om wedstrijdervaring op te doen: de Dutch Paragliding Cup. Van 23-27 juli wordt deze wedstrijd gehouden in Macedonië bij de plaats Krushevo. Dit is een wedstrijd die (ook) is bedoeld voor de beginnende Nederlandse wedstrijdpiloot die zijn overland skills wil verbeteren. Tijdens de avonden wordt er informatie gegeven door ervaren wedstrijdpiloten over allerlei aspecten van het wedstrijdvliegen. En bij de taken die worden uitgezet wordt ook besproken hoe deze het beste kunnen worden gevlogen.

De wedstrijd is onderdeel van de organisatie van het Open kampioenschap van Tsjechië en Macedonië en wordt begeleid door een organisatieteam dat ook diverse Paragliding World Cups heeft georganiseerd. Er kunnen minimaal 30 Nederlandse piloten aan meedoen en er worden geen voorwaarden gesteld aan je vliegervaring (zoals die wel gelden voor deelname aan het Dutch Open). Ga naar https://airtribune.com/czechmacedoniandutch/pilots voor alle informatie en schrijf je snel in want wie het eerst komt, het eerst maalt. Het inschrijfgeld is € 140 tot 30 april; daarna is het € 175. Ook piloten die niet aan de wedstrijd willen deelnemen, maar wel gebruik willen maken van transport en andere faciliteiten gedurende de wedstrijd kunnen zich ook aanmelden. Zij betalen € 90.

Macedonië lijkt misschien ver weg maar een vliegticket ernaar toe is goed betaalbaar. Bovendien zijn de kosten voor onderdak en eten & drinken er goedkoop. Daardoor is een weekje Macedonië waarschijnlijk goedkoper dan een weekje vliegen in de Alpen. Het weer is er in deze periode erg betrouwbaar: het langjarig gemiddelde toont aan dat op 80% van de dagen gevlogen kan worden.

De mogelijkheid kwam langs om onder de vleugels van de organisatie van het Open kampioenschap van Tsjechië en Macedonië een eigen Nederlandse wedstrijd te houden. Die kans hebben we gegrepen omdat de eisen aan deelnemers van het Dutch Open voor Nederlandse piloten relatief hoog zijn en de inschrijving voor andere laagdrempelige wedstrijden, zoals het Gin Open en Chabre Open, vaak snel vol is. Meer informatie over de Dutch Paragliding Cup is te vinden op bovengenoemde website of via Marga van Woensel, wedstrijd coördinator afdeling schermvliegen; wc.schermvliegen@KNVvL.nl.
 
Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.5.0